Spørgsmål og svar​

Er Oikos en rigtig bank?​

Ja, Oikos er en rigtig bank. Vi har eksisteret i mere end 20 år og tilbyder lønkonto, netbank, nemkonto, visa/dankort, mobil-app, boliglån, opsparing, pbs mm. 

Hvad betyder "Oikos"?

"Oikos" er det græske ord for husholdning - en sund husholdning. Navnet giver god mening i en globaliseret verden med stor økonomisk ulighed. Større økonomisk lighed ser vi som en sundere og mere stabil "husholdning". Læs mere om Oikos' profil.

Hvad vil det sige at være en andelskasse?

Oikos er en andelskasse, hvilket betyder, at det er andelshaverne, der ejer banken. Der skal ikke betales udbytte til andelshaverne, så Oikos kan i stedet bruge sit overskud på at udvikle forretningen til glæde for kunderne. Læs mere om andelshaverne.

​ 

Hvordan bliver jeg andelshaver?

​Hvis du køber andelskapital for min. 1.000 kr., bliver du andelshaver i Oikos. Læs mere om andelshaverne.

​​

​​Kan man åbne en erhvervskonto hos Oikos?

Hvis man er privatkunde og andelshaver i Oikos og har en mindre virksomhed, er det muligt at åbne en erhv​ervskonto hos Oikos. Det koster 1250 kr. i oprettelsesgebyr at åbne en erhvervskonto hos Oikos. Det er desuden et krav, at virksomheden bliver andelshaver ved at købe andelskapital for min. 1.000 kr.

​​Hvad er mikrofinans?

Mikrofinans er udbuddet af basale finansielle tjenesteydelser til lavindkomstgrupper, oftest bosiddende i udviklingslande, som normalt er ekskluderet fra det etablerede finansielle system. 

Hvordan arbejder Oikos med mikrofinans?

Oikos låner penge ud til organisationer rundt omkring i verden, som arbejder med mikrofinans. Vores første lån var på 100.000 kr. og blev etableret i 1994. Læs mere om vores projekter.

Er Oikos sikret gennem Garantiformuen? ​

Ja, alle pengeinstitutter er sikret gennem Garantiformuen, inklusiv Oikos. Derigennem er alle indskud op til 100.000 euro sikret for alle kunder.​

Kan Oikos lave ejerboliglån?

Ja, Oikos tilbyder lån til køb af ejerbolig. Vi hjemtager realkreditbelåning via Totalkredit. Læs mere om vores ejerboliglån.

København​

​Andelskassen Oikos

En del af Faster Andelskasse

CVR: 21769916

Nørregade 6, 1. sal
1165 København K
Telefon: 33 36 23 32
Fax: 33 36 23 34

E-mail: oikos@faster.dk 

Finanstilsyn

Åbningstider​

Mandag​ 10 - 14​​

Tirsdag ​ 10 - 14​   

​​​Onsdag 10 - 14​

​​Torsdag 10 - 17​

​​Fredag ​ 10 - 14​

​​​

BEMÆRK: som følge af Covid-19 er der kun fysisk adgang på kontoret efter aftale. Ring/skriv til os, før du kommer.​

Kundemøder aftales naturligvis også uden for åbningstid.​