Udland​

Udenlandske overførsler

Du kan bruge din konto i Oikos til at overføre penge til og fra udlandet.

Du kan overføre penge til udlandet på to måder:

Du kan selv overføre beløbet i netbanken

Det gør du ved at klikke på ​​Betal og overfør - Overførsel til udlandet i venstre sidemenu, når du er logget ind i netbanken. 

Første gang du ønsker at lave en udenlandsk overførsel, bliver du bedt om at aktivere funktionen og godkende med dit NemID.

Det er gratis at overføre i EUR til EU-lande, mens overførsler i anden valuta koster 50 kr. En overførsel til lande udenfor EU koster ligeledes 50 kr. Bemærk, at du ved betalinger til EU/EØS-lande som minimum skal indtaste IBAN-nr. og modtagers fulde navn. Ved overførsler til andre lande skal du desuden angive modtagerens adresse samt betalingsformål.

Vi kan lave overførslen for dig

Send en mail til aarhus@oikos.dk med oplysninger om:

  • beløb
  • valuta
  • IBAN-nr. (eller kontonummer, hvis modtagerland ikke bruger IBAN)
  • SWIFT/BIC
  • betalingsformål
  • navn og adresse på modtager

Det koster 200 kr. i gebyr, når vi overfører for dig.

​​

Bemærk, at Oikos ikke kan foretage eller modtage SEPA-overførsler.

​Overførsler fra udlandet

Når du vil modtage overførsler fra udlandet, skal du oplyse din kontos IBAN-nummer samt Oikos' SWIFT/BIC. Du kan finde IBAN-nummeret i netbanken ved at se under Kontovilkår eller i app'en under Vilkår. Det fremgår også på dit kontoudtog.

Oikos' SWIFT/BIC er ANOKDK21. ​​

I visse tilfælde beder afsenderen om yderligere information. Her kan du evt. benytte denne betalingsinstruks. Husk at påføre din kontos IBAN-nummer, før du sender instruksen afsted. 

​Overførsler til udlandet

Husk, at du ved overførsler til EU/EØS-lande som minimum skal indtaste SWIFT/BIC, IBAN-nummer og modtagers fulde navn.

Ved overførsler til andre lande skal du angive SWIFT/BIC, IBAN/konto-nummer, modtagerens fulde navn og adresse samt betalingsformål.​

Brug af Visa/Dankort i udlandet

​Du kan hæve det, der svarer til 2000 kr. pr. døgn i hæveautomater i udlandet. I mange lande kan du betale med dit Visa/Dankort på restauranter og i butikker.

Du kan højst bruge 25.000 kr. på dit Visa/Dankort pr. 30 løbende dage på udenlandske betalinger. Det kan derfor være en god idé at tage et ekstra kort med, når du skal ud at rejse. Husk at bestille kortet i god tid, da der godt kan gå op til 14 dage, før du modtager det med posten.

Når du betaler med dit Visa/Dankort i udlandet, vil du muligvis få valget mellem at betale i danske kroner eller lokal valuta. Her er det ofte billigst at vælge lokal valuta, da det er usikkert, hvilken kurs butikken bruger til at veksle med.

Billeje i udlandet

Det er desværre blevet vanskeligt at leje bil med et Visa/Dankort i udlandet.

Udfordringen er forårsaget af et nyt lovkrav, som gør, at det skal fremgå på alle betalingskort, om det er et debitkort eller kreditkort. Et Visa/Dankort er et debetkort, da køb på kortet bliver trukket på kontoen umiddelbart efter, at købet er foretaget (i modsætning til kreditkort, hvor beløbet typisk trækkes en gang om måneden). Der er ingen ændringer i selve funktionen af et Visa/Dankort.

Mange udenlandske biludlejningsfirmaer tror dog fejlagtigt, at de er dårligere stillet ved at modtage betaling med et debetkort, og derfor accepterer de ikke Visa/Dankort. Hvis du vil være sikker på at kunne leje bil i udlandet, er det af denne årsag blevet nødvendigt at tage et kreditkort med på ferien.

​Valuta

Oikos kan ikke være behjælpelig med at veksle kontanter til/fra udenlandsk valuta. Der henvises i stedet til vekselbureauer.

Hvis du har brug for euro, har du mulighed for at hæve kontanter i flere af de større bankers hæveautomater med dit Visa/Dankort. I enkelte automater kan du også hæve dollars, britiske pund og svenske kroner. Besøg bankernes hjemmesider for at se, hvilke hæveautomater, der har udenlandsk valuta.

Husk, at du i mange lande kan betale med dit Visa/Dankort i butikkerne. Desuden er det ofte billigere at hæve kontanter, når du er nået frem til din destination fremfor at veksle hjemmefra.

Udenlandske checks

Oikos kan ikke udstede eller indløse udenlandske checks.​

Århus

Andelskassen Oikos

En del af Faster Andelskasse

CVR: 21769916

Haslegårdsvej 8-10, D40
8210 Århus V
Telefon: 86 68 23 33
Fax: 86 68 23 34

​E-mail: aarhus@oikos.dk

København​

​Andelskassen Oikos

En del af Faster Andelskasse

CVR: 21769916

Nørregade 6, 1. sal
1165 København K
Telefon: 33 36 23 32
Fax: 33 36 23 34

E-mail: oikos@faster.dk 

Åbningstider​

Mandag​           10 - 14​​

Tirsdag ​        10 - 14​

​​​Onsdag         10 - 14​

​​Torsdag        10 - 17​  

​​Fredag ​         10 - 14​  

​​​

Bemærk, at vi indtil videre har lukket for fysisk ekspedition.

Kundemøder aftales naturligvis også uden for åbningstid.