Hvad er finansiel inklusion?

​I Faster/Oikos har vi siden januar 2020 givet 87 kunder mulighed for at etablere deres egen virksomhed. De fleste af kunderne har det til fælles, at de har status som flygtninge, og det gør det ikke ligefrem nemmere at åbne en erhvervskonto, som er nødvendig for at få et cvr-nummer.


Men i Faster/Oikos har vi et samarbejde med Finklusiv Danmark, som tager de indledende møder med kandidaterne. På baggrund af møderne vurderes det, om forretningsmodellen er bæredygtig, og om ansøgerne er motiverede. Og så sikres det, at man kender ”spillereglerne” for at drive virksomhed i Danmark. Blandt andet at man løbende betaler skat og moms, som er forudsætningen for at nyde godt af de velfærdsgoder, vi har i Danmark.

Den 25.10.22 sagde Marie Birna Olafsdottir, som står bag Finklusiv Danmark, til Finanswatch at ”det kan være en lettere vej for flygtninge eller migranter at komme ind på det danske arbejdsmarked ved at blive selvstændige, men hvis de ikke får en erhvervskonto, bliver de finansielt ekskluderet og risikerer at komme ind i den grå økonomi, hvor de i højere grad skal bruge kontanter”.

Når kandidaterne er blevet godkendt af Finklusiv Danmark, sendes de videre til Faster/Oikos, hvor der etableres helt basale værktøjer som er nødvendige for at kunne drive virksomhed.

Finansiel inklusion er Faster/Oikos’ mærkesag

Nogle vil måske spørge, hvorfor vi som pengeinstitut tager imod kunder, som andre sjældent vil have. Da Andelskassen Oikos blev etableret i 1994, var det hovedårsagen til det, og i Faster/Oikos er vores holdning stadig, at vi skal gøre det, fordi vi kan - og fordi vi gerne vil gøre en forskel.


Vi kan hjælpe en særlig gruppe, med en svær baggrund, med at blive selvforsørgende og blive en gevinst for samfundet i stedet for en økonomisk byrde.

finklusiv-kunde_blog

Vil du støtte Finansiel inklusion?

Forudsætningen for, at vi kan gøre vores mærkesag mulig er, at vi også har ”almindelige” kunder. Faster/Oikos er en af kun 4 tilbageværende andelskasser i Danmark. Faster Andelskasse blev etableret i 1919 og 100 år efter, i 2019, fusionerede Faster Andelskasse med Andelskassen Oikos, så vi nu både har kontor i Vestjylland og i København.

En andelskasse er kendetegnet ved, at det er kunderne, som ejer andelskassen, og at hver andelshaver kun har én stemme. Det betyder, at alle andelshavere har samme indflydelse. Vi finansierer både andels- og ejerboliger og tilbyder alle almindelige ind- og udlånsformer og pensions- og investeringsrådgivning.

Hvis du vil høre mere om, hvad vi kan tilbyde dig, så kontakt os enten på telefon 9648 7000 (Vest) eller 3336 2332 (Øst - København), eller send en mail til oikos@faster.dk

Du kan være med til at gøre en forskel

FasterOikos​

​Sjælland:
Ved Stranden 20, 1. sal, 1061 København K

Telefon: 3336 2332

E-mail: oikos@faster.dk 

​​

Jylland:

​Højevej 18, Astrup, 6900 Skjern

Telefon: 9648 7000

E-mail: info@faster.dk

CVR: 21769916

Finanstilsyn

Cookiedeklaration

Åbningstider​

Mandag​ 10 - 16   (telefonerne lukker kl. 15)

Tirsdag ​ 10 - 16   (telefonerne lukker kl. 15)

​​​Onsdag  10 - 16   (telefonerne lukker kl. 15)

​​Torsdag 10 - 17​   (telefonerne lukker kl. 17)

​​Fredag ​  10 - 16   (telefonerne lukker kl. 15)

​​​

Kundemøder aftales naturligvis også uden for åbningstiden.​

​​