Udland​

Udenlandske overførsler

Du kan bruge din konto i FasterOikos til at overføre penge til og fra udlandet.

Bemærk:

Du kan selv overføre beløbet i netbanken, men første gang du ønsker at lave en udenlandsk overførsel, skal du af sikkerhedsmæssige årsager bede os om at aktivere funktionen for dig. Det kan du gøre ved at skrive til os i netbanken eller på oikos@faster.dk. 

Brug af Visa/Dankort i udlandet

​Du kan hæve det, der svarer til 2.000 kr. pr. døgn i hæveautomater i udlandet. I mange lande kan du betale med dit Visa/Dankort på restauranter og i butikker.

Du kan højst bruge 25.000 kr. på dit Visa/Dankort pr. 30 løbende dage på udenlandske betalinger. Det kan derfor være en god idé at tage et ekstra kort med, når du skal ud at rejse. Husk at bestille kortet i god tid, da der godt kan gå op til 14 dage, før du modtager det med posten.

Når du betaler med dit Visa/Dankort i udlandet, vil du muligvis få valget mellem at betale i danske kroner eller lokal valuta. Her er det ofte billigst at vælge lokal valuta, da det er usikkert, hvilken kurs butikken bruger til at veksle med.

Billeje i udlandet

Det er desværre blevet vanskeligt at leje bil med et Visa/Dankort i udlandet.

Udfordringen er forårsaget af et lovkrav, som gør, at det skal fremgå på alle betalingskort, om det er et debetkort eller kreditkort. Et Visa/Dankort er et debetkort, da køb på kortet bliver trukket på kontoen umiddelbart efter, at købet er foretaget (i modsætning til kreditkort, hvor beløbet typisk trækkes en gang om måneden). Der er ingen ændringer i selve funktionen af et Visa/Dankort.

Mange udenlandske biludlejningsfirmaer tror dog fejlagtigt, at de er dårligere stillet ved at modtage betaling med et debetkort, og derfor accepterer de ikke Visa/Dankort. Hvis du vil være sikker på at kunne leje bil i udlandet, er det af denne årsag blevet nødvendigt at tage et kreditkort med på ferien.

​Valuta

FasterOikos kan ikke være behjælpelig med at veksle kontanter til/fra udenlandsk valuta. Der henvises i stedet til vekselbureauer.

Hvis du har brug for euro, har du mulighed for at hæve kontanter i flere af de større bankers hæveautomater med dit Visa/Dankort. I enkelte automater kan du også hæve dollars, britiske pund og svenske kroner. Besøg bankernes hjemmesider for at se, hvilke hæveautomater, der har udenlandsk valuta.

Husk, at du i mange lande kan betale med dit Visa/Dankort i butikkerne. Desuden er det ofte billigere at hæve kontanter, når du er nået frem til din destination fremfor at veksle hjemmefra.

Udenlandske checks

FasterOikos kan ikke udstede eller indløse udenlandske checks.​

​Overførsler fra udlandet

Når du vil modtage overførsler fra udlandet, skal du oplyse din kontos IBAN-nummer samt FasterOikos´ SWIFT/BIC. Dit Iban-kontonummer finder du i din netbank under "Konti og kort". Klik på den konto, som du ønsker pengene overført til. I højre side finder du "Kontovilkår".

Vores SWIFT/BIC er FAANDK21. ​​

  • Ved betalinger fra EU/SEPA landene skal "FAANDK21" benyttes.
  • Ved betalinger fra øvrige lande, f. eks. USA, Kina eller Australien kræves ekstra oplysninger om Swift-adressen og her skal "FAANDK21 via DANBDK22" benyttes.

Bemærk: hvis du bliver bedt om at oplyse navnet på din bank, skal du benytte FASTER ANDELSKASSE i forbindelse med udenlandske overførsler. ​

Læs mere på Fasters hjemmeside her: Udland

​Overførsler til udlandet

Husk, at du ved overførsler til EU/EØS-lande som minimum skal indtaste SWIFT/BIC, IBAN-nummer og modtagers fulde navn. Det skal være det nøjagtige navn på kontoen i udlandet – ellers kan overførslen blive afvist.

Ved overførsler til andre lande skal du angive SWIFT/BIC, IBAN/konto-nummer, modtagerens fulde navn og adresse samt betalingsformål.​

Priser kan ses i Prisbogen

FasterOikos​

​Sjælland:
Ved Stranden 20, 1. sal, 1061 København K

Telefon: 3336 2332

E-mail: oikos@faster.dk 

​​

Jylland:

​Højevej 18, Astrup, 6900 Skjern

Telefon: 9648 7000

E-mail: info@faster.dk

CVR: 21769916

Finanstilsyn

Cookiedeklaration

Åbningstider​

Mandag​ 10 - 16   (telefonerne lukker kl. 15)

Tirsdag ​ 10 - 16   (telefonerne lukker kl. 15)

​​​Onsdag  10 - 16   (telefonerne lukker kl. 15)

​​Torsdag 10 - 17​   (telefonerne lukker kl. 17)

​​Fredag ​  10 - 16   (telefonerne lukker kl. 15)

​​​

Kundemøder aftales naturligvis også uden for åbningstiden.​

​​